Yangın Bapları ısı ve tütün sızdırmadığı için insanoğluın dumandan zehirlenmesine handikap olan ivedi hatır kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha tekmil ordu olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.
Montaj: Yangın bapsı, sahih şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.
Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.
Açılıp - kapanma işlemlevinin problemsiz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında mukannen periyotlarla bu hâlet yoklama edilmelidir.
Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.
Yangın kapısı müstacel çıkış sinein kullanılacaksa o zaman mukteza koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.
Yangın kapıları robot sistemli Yangın Çıkış Kapısı modern boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü renk RAL 9002 olmakla bu arada istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı renk uygulaması dokumalabileceği gibi yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı nitelik uygulaması mümkündür.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve çalışmaaretler kullanılır.
Pekâlâ yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının ne açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın çabucak herhangi bir mütehassıslık vadiı sıfır birinin denemesi problem yaratacaktır.
Başka bir şart ise kapıların bütün bütün yalınlık duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta göre şayet yangın bapsı normal zamanlarda kapanmayacak ve peyda şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır.
Kattaki konutların her birinin içinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması gerekli bileğildir.
Yangın kapılarının kullanıldığı mesken ve iş yerlerinde 50 kişiden şu denli kişioğlu yaşıyor ise yangın kapısı gidiş cihetüne yakınlarında açılacak şekilde ayarlamaktadır.
Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin fazlasıyla kovuşturulma etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Menfi taktirde yangınlar çok bir küme insanoğlunun birey ve finans yitirilmesine da muamele harisabilir.
kaynağı bileğhizmettir]